IBU MENGANDUNG

Saya sedang mengandung. Boleh saya ambil Hayat Acai Berry?

Boleh puan. Malah dengan mengambil dan mengamalkan Hayat Acai Berry, puan akan berasa lebih bertenaga dan tidak mudah penat.

Saya sedang menyusukan bayi. Adakah ia merbahaya kepada bayi saya?

Tiada masalah puan. Malah dengan mengambil dan mengamalkan Hayat Acai Berry, puan akan berasa lebih bertenaga dan tidak mudah penat. Puan juga akan melihat perbezaan kuatiti susu badan selepas mengamalkan Hayat Acai Berry.

Boleh saya berikan kepada anak saya berusia 3 tahun? 

Boleh puan. Hayat Acai Berry boleh diambil dan diamalkan seawal 2 tahun. Puan akan dapati anak puan tidak mudah terkena penyakit berjangkit seperti selsema dan batuk serta tidak mudah terkena demam. Terutama jika puan meletakkan anak puan di pusat jagaan kanak-kanak.

Bagaimana cara membeli Hayat Acai Berry?

Anda boleh membeli terus dari Rakan Stokis yang berhampiran dengan anda. Sila klik di SENARAI STOKIS di menu utama.

Bagaimana jika tiada Rakan Stokis yang berhampiran dengan saya?

Anda boleh membelinya secara online dilaman web pembelian. Sila klik www.hayatnetwork2u.com.

Adakah saya perlu buat bayaran dahulu atau buat pesanan dahulu?

Anda perlu membuat pesanan terlebih dahulu di www.hayatnetwork2u.com. Dengan id pesanan (Id Order) tadi, buat bayaran secara online atau bank in ke bank berdekatan. 

Bayaran dibuat kepada?

Bayaran hendaklah dibuat kepada Hayat Network Sdn Bhd, Maybank Berhad (5624 1400 6032).

Bagaimana cara pembayaran jika membeli secara online? 

Puan boleh membuat bayaran secara online transfer seperti Maybank2u, CIMB Click, Bank Islam dan lain-lain. Emelkan bukti bayaran ke hayatnetwork2@gmail.com atau whatsapp ke 012-342 6000. Nyatakan juga no ID Order yang dibuat.

Adakah produk Hayat Acai Berry Halal?

Hayat Acai Berry mendapat pengiktirafan Halal dari Badan Halal Luar Negara (BHLN) yang diiktiraf oleh JAKIM. Malah kami telah mendapatkan tunjuk ajar dan nasihat dari pegawai JAKIM dalam mendapatkan sijil Halal dari negara pengeluar yang turut mempunyai badan ​Halal yang diiktiraf oleh JAKIM. Kami mendapatkan sijil Halal semenjak tahun 2011 ( Dengan So. Sijil 12-011).

 

Bagaimana dengan Kementerian Kesihatan Malaysia?

Hayat Acai Berry  telah merujuk kepada KKM dan setelah diuji, pihak Bhg Kualiti & Keselamatan Makanan, KKM mengeluarkan satu surat bertarikh 18hb Mac 2011 dengan no rujukan (60)dlm.KKM-163/S/25 Jld 119. dan mengesahkan produk ini selamat dan boleh dijual. Surat tersebut adalah surat pengkelasan produk dan produk Hayat Acai Berry ini dikelaskan sebagai produk makanan kesihatan dan bukannya ubat secara khusus.

Hayat Acai Berry adalah ubat atau makanan?

Hayat Acai Berry  adalah makanan tambahan yang pastinya berfungsi menghalang dan merawat penyakit dengan membekalkan nutrisi-nutrisi penting bagi melawan penyakit, menjadi benteng diri dari penyakit seterusnya mengekalkan kesihatan diri ke tahap maksimum jika diamalkan setiap hari.

Pernah juga dikaitkan Acai Berry dengan Sibutramine?

Ramai pengguna salah faham situasi ini. Biar kami jelaskan.

 

Sibutramine adalah racun berjadual yang pernah diluluskan oleh KKM sekitar tahun 2009. Ia dibenarkan bagi mengatasi masalah obese yang melampau. Penggunaannya wajib dipantau oleh doktor dan tidak sesuai untuk semua golongan. Sibutramine akhirnya diharamkan oleh pihak berwajib setelah beberapa kajian lanjutan dibuat.

 

Namun, Ia telah disalahguna oleh beberapa syarikat pengeluar produk pelangsing badan yang turut mencampurkan bahan terlarang itu dengan Acai Berry. Pernah satu ketika Sibutramine juga turut dicampur dengan produk berasaskan epal dan ia mengundang bahaya kepada pengguna dan telah diharamkan oleh KKM. Ini jelas menunjukkan Sibutramine adalah bahan berasingan dan bukan berasal dari buah Acai Berry.

Ada ujian lain yang turut dibuat?

Ya! Hayat Acai Berry turut dihantar ke makmal UNIPEQ yang terletak di UKM-MTDC Technology Centre, Universiti Kebangsaan Malaysia, 43600 Bangi, Selangor, Malaysia. Ia adalah anak syarikat Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) yang memberikan perkhidmatan kajian makmal tentang makanan dan hal-hal berkaitan. Mereka juga turut dilantik menjadi Makmal Panel kepada JAKIM dalam urusan pensijilan Halal. Hayat Acai Berry telah mendapat Certificate Of Analysis dari UNIPEQ dengan No. Rujukan ULUKM/2282/15.

ISO9001:2008 & HACCP

Ya! Hayat Acai Berry diproses dikilang yang mendapat pengiktirafan kualiti dalam pengurusan sistem dengan No. Pendaftaran 0011Q27209ROM/2300. Kilang kami juga mendapat pengiktirafan HACCP system dengan No. Sijil 001HACCP1600414.