MASALAH ANGIN DALAM BADAN?

Sejak dilancarkan pada 2011, masalah angin dalam badan adalah antara masalah yang dapat diselesaikan melalui amalan mengambil Hayat Acai Berry sebagai makanan tambahan harian.

Apakah punca anda mengalami masalah ini?

Angin penyebab kebanyakan kesihatan seseorang terjejas tanpa mengira usia. Ada setengah mengatakan istilah angin ini disebabkan angin daripada usus, sendawa, kembung perut, mudah senak atau memulas perut, sakit kepala dan sengal otot dan badan. Jika masalah angin tidak dapat dikawal, atau dibiarkan saja, masalah angin akan menjadi satu gangguan kesihatan yang boleh melarat kepada diri anda. Ini membuatkan anda rasa tidak selesa pada seluruh badan kerana ia berada dari hujung kaki hingga ke kepala.

     Untuk pengetahuan anda, setiap dalam badan manusia ada mempunyai angin. Kita tidak boleh terlepas atau lari darinya. Angin dalam badan juga berfungsi sebagai sel darah untuk beroperasi. Sel darah bawa dan hantar oksigen keseluruh tubuh kita. Oksigen dari udara itulah angin. Jika oksigen tidak boleh bergerak/tersangkut, terjadinya angin dalam tubuh yang menyakitkan. Ia berpusing didalam tubuh, lalu tersekat dan berkumpul  disuatu tempat. Tempat tu akan rasa sakit, menyucuk-nyucuk, lenguh lenguh adakala menjadi kebas. Jika ia terhenti di sendi-sendi, ini akan mengakibatkan  asid berlebihan akan tersekat dalam badan. Asid ini dekenali sebagai asid uric. Angin jika lama dibiarkan akan menjadi bengkak. Kebanyakkan angin ditubuh ada diperut kerana apa saja yang kita makan dan minum akan pergi ke perut. 

Angin akan menyebabkan kita:

  1. Sering keletihan, kurang bertenaga, sakit kepala ,mulut berbau , bau badan

  2. Insomnia (masalah tidur), Mata gelap , Mata merah

  3. Daya ingatan dan tumpuan yang lemah, Rasa cemas

  4. Alahan, Masalah sinus, Sistem imun yang lemah

  5. Masalah sistem pencernaan – sembelit, kembung perut

  6. Masalah sendi - lenguh lenguh badan

  7. Toksin dalam badan membuatkan anda rasa letih, lesu dan mengantuk

  8. Terasa senak perut, tidak lalu makan dan mual

  9. Seluruh badan, mata dan kepala rasa menyucuk-nyucuk

  10. Tidak boleh melihat benda-benda terang seperti cahaya lampu, tgk tv dan membaca

Antara testimoni berkaitan.

Apa Yang Ada Dalam Setiap Botol

Hayat Acai Berry?

#1 - KAYA PELBAGAI VITAMIN

Vitamin adalah zat gizi yang amat diperlukan tubuh bagi memudahkan kita melakukan aktiviti seharian. Kekurangan vitamin boleh menyebabkan seseorang itu terdedah kepada pelbagai penyakit yang menjejaskan tahap kesihatan. Hayat Acai Berry membekalkan vitamin yang anda perlukan.

#2 - MINERAL SEMULAJADI

Mineral adalah perlu bagi pengangkutan oksigen, metabolisme tenaga, pertumbuhan, dan perlindungan sel dan saraf. Mineral adalah penting dalam asimilasi dan penggunaan vitamin dan lain-lain nutrien. Mineral membantu dalam proses pencernaan dan menjadi pemangkin untuk banyak hormon, enzim, dan fungsi badan yang penting dan reaksi. Mineral membantu dalam menggantikan elektrolit yang hilang melalui peluh berat atau cirit-birit. Mineral juga melindungi terhadap reaksi toksik dan keracunan logam berat. Amalkan Hayat Acai Berry untuk keperluan harian mineral anda.

#3 - ASID AMINO

Asid amino adalah kimia protein blok binaan dan boleh dipanggil blok binaan untuk kehidupan. Tubuh kita dibangunkan oleh blok-blok binaan ini. Secara struktur, badan anda terutamanya boleh terjejas oleh protein yang dibangunkan daripada asid amino. 

#4 - KAYA ANTIOKSIDAN

Pengoksidaan berlaku setiap kali kita menghela nafas kita. Setiap helaan nafas menghasilkan radikal bebas dan mampu merosakkan sel-sel. Semakin usia meningkat, badan kita teroksida setiap saat dan masa. Hayat Acai Berry yang kaya 300% antioksidan lebih dari blueberry dan anggur menjadikan badan kita terlindung dari sel-sel negatif ini. Ia umpama kulit epal yang melindungi isi dalam epal menjadikan ia kekal segar. Isi epal yang terdedah menjadikan isinya dengan sengera berubah menjadi kekuningan dan rosak.

#5 - MENURUNKAN KADAR KOLESTROL

Kolesterol merupakan salah satu komponen lemak yang dihasilkan oleh hati yang berwarna putih seperti lilin dan dapat ditemui disetiap sel tubuh. Fungsi kolesterol sendiri adalah untuk membangun dinding sel, memperkuat membran sel dan membuat hormon tertentu dan vitamin D yang dapat memecah lemak dalam sistem pencernaan. Namun, jika tubuh memiliki kadar kolesterol yang berlebihan atau tinggi, dapat menyebabkan munculnya berbagai macam penyakit. Hayat Acai Berry mengandungi nutrisi yang diperlukan dalam menurunkan kadar kolestrol sekaligus mengelakkan anda menghidap penyakit-penyakit kronik masa kini.

Okay! Saya Berminat. Apa Yang Perlu Saya Lakukan Sekarang?

Whatsapp <Angin><Nama><Alamat> ke +6012-3146246